Uprljali ste ruke od oraha, ne znate kako da ih operete? evo savjete

01:26 My Garden of Flowers 0 Comments

Orasi, koji se beru u jesen, odmah po branju zahtevaju ljuštenje kako bi se sačuvali ukus i boja ploda. Rukovanje orasima, obično vas ostavi zaprljanih ruku. I to ne mao zaprljanih ruku. Kod onih nešto nespretnijih, moguće je





uprljatii odeću. Da biste izbegli mrlje koje su prilično problematične, naročito ako radite u uredu, na šalteru ili ste u bilo kojoj drugoj svakodnevnoj komunikaciji sa klijentima, nosite staru odeću i gumene rukavice. Ako vam se ruke ipak zaprljaju, izbegavajte da dodirujete lice ili neki drugi izložene kože kako bi ste sprečili širenje mrlja od oraha. Ipak ove mrlje se mogu ukloniti uz pomoć svakodnevnih i svima dostupnih proizvoda za domaćinstvo. Mrlje će na kraju same nestati, a u međuvremenu, da ne biste čekali, preporučujemo vam da uradite sledeće.

Potrebni su vam:Limunov sokSoSunđerSapunVodaSirćeJestivo ulje
1: Evo šta ćete uraditi kako biste očistili kožu nakon branja oraha
Što prije namažite ruke ( ili bilo koji drugi uprljani dio kože ) svežim limunovim sokom. Što duže držite ruke zaprljane, teže ćete ih očistiti. Pospite dovoljno soli na kožu da lagano pokrije mrlje.
2: Obrišite kožu sa sunđerom, dok je prekrivena sokom od limuna i solju. Isperite sapunom i vodom.
3: Ponovite ovu proceduru ako mrlja i dalje i dalje nije uklonjena. Ili , možete da pokušate da pokvasite kožu sa drugim kuhinjskim sredstvima kao što su, sirćeili biljnog ulje. Ako izaberete drugu supstancu za drugi pokušaj uklanjanja mrlja od orahovog soka, isperite kožu na isti način kao i ranije, dakle, sapunom i vodom.
4: Temeljno isperite kožu u sapunici. Nanesite kremu ako ste prilikom pranja iziritirali kožu.

0 komentari: