Zlatni med – prirodni antibiotik od kurkume – Recept
Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene ljekarne, takav lijek nema negativan učinak na crijevnu mikrofloru.
Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava probavu i povećava se aktivnost korisne flore u crijevima. O tome svjedoče potvrde znanstvene literature. U Ayurvedi je ovo tradicionalni lijek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i ljekovitu smjesu – “Zlatni med”, miješanjem kurkume u prahu i meda.
Zlatni med – najjači prirodni antibiotik uz ovaj recept:
Kod prvih simptoma prehlade pripremite smjesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100 gr meda dodajte 1 punu jušnu žlicu kurkume, dobro promiješajte i preručite u stakleni sud.
Uzimati kod prvih simptoma prehlade:
1 dan – na svakih sat vremena po pola čajne žlice, tijekom cijelog dana
2 dan – svakih dva sata po pola čajne žlice
3 dan – tri puta dnevno po pola čajne žlice
Smjesu neophodno sisati ustima do njenog potpunog rastapanja.
Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu ovom smjesom, bez ikakvih tableta. Ovu smjesu možete također koristiti u kompleksnomliječenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 čajnu žličicu tri puta dnevno u toku tjedna. Možete je dodavati u mlijeko ili čaj.
Treba znati:
Ako uzimate bilo kakve lijekove, konzultirajte se sa svojim liječnikom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razrjeđuje krv i snižava tlak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus. Ali, pored snižavanja tlaka, kurkuma može izazvati pad razine šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, također se moraju konzultirati sa svojim liječnikom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate bolest žučnog mjehura i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma uzrokuje kontrakciju mišića žučne vrećice.
Savjet plus:
Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu poslije obroka – djeluje na grlo, pluća, za vrijeme obroka – na probavni sustav, poslije obroka – na debelo crijevo i bubrege.
Zenstvena.com
0 komentari: