Med od bundeve za jačanje imuniteta i zdravlje jetre – Recept

14:18 My Garden of Flowers 0 Comments

Zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med ojačava imunitet, a zahvaljujući svom blago laksativno i diuretski djelovanju, odličan je izbor kod problema kroničnog zatvora i različitih oboljenja debelog crijeva. Tu se spisak njegovih pozitivnih djelovanja po organizam ne završava.





Posebno je djelotvoran kod izlučivanja žuči i problema s jetrom i bubrezima, a dobar je izbor i za osobe s povišenim kolesterolom. Smatra se i prirodnim lijekom za mokraćne puteve.

Kako stvoriti med od bundeve sami?

Izrežite vrhove zrele bundeve i riješi sjemenke i vlakna. U rupu koju ste izdubili sipajte med koji ili smeđi šećer, pa poklopite odrezanim vrhom bundeve. Ostavite da stoji deset dana na hladnom mjestu. U tom razdoblju, šećer u bundevi će se otopiti.

Najbolje bi bilo da med čuvate u frižideru u čistoj staklenoj tegli s poklopcem najduže mjesec dana. Da bi ga sačuvali duže, možete ga prokuvati do zagušćivanja, ali u tom slučaju se izgubi dio korisnih sastojaka.
Možete jesti kao poslasticu, dvije do tri žlice dnevno ili zasladite čaj njim.

Izvor:zenskikutak

0 komentari: